Antoon zag vuurwerk ontploffen bij 9-jarig jongetje: “hij is zijn hand kwijt”

Antoon zag vuurwerk ontploffen bij 9-jarig jongetje: “hij is zijn hand kwijt”

Geplaatst op 18 december 2022, om 17:57 uur

OSS – Antoon uit Oss had moeite om te slapen na het vuurwerkongeluk waarbij een 9-jarige jongen ernstig gewond raakte. Hij was getuige van het ongeluk en vertelde aan Omroep Brabant dat hij meteen naar de plaats van het ongeluk ging toen hij de harde knal hoorde. “Ik ben er meteen heengegaan. Hij is zijn hand kwijt. Het zag er niet goed uit. Het zou je kind maar wezen,”

“De jongens waren hier al een paar dagen bezig met vuurwerk, steeds spelen met vuurwerk. Ik stond net voor het raam om een oogje in het zeil te houden. Er stonden toch een hoop auto’s. De knal klonk anders dan normaal. Er was een hele rookwolk. Ik zag dat het andere jongetje het slachtoffertje mee naar huis wilde slepen, maar ze kwamen maar een paar meter,” aldus Antoon.

De politie bevestigde tegenover Omroep Brabant dat het om broertjes ging. Antoon ging meteen naar buiten toen hij de harde knal hoorde, terwijl anderen de ziekenwagen belden. De kleine speeltuin in de Van Veldekestraat was volgens Antoon vaak een bron van overlast, met veel scholieren die lawaai maken en vuurwerk afsteken. “Ik snap niet dat die speeltuin hier gemaakt is, er wonen hier veel ouderen en bedlegerige mensen,” zei Antoon. ’s Avonds kwamen nog tientallen politieagenten naar de plaats van het ongeluk om naar aanwijzingen te zoeken.

Antoon betwijfelde of de kinderen het vuurwerk echt hadden gevonden, zoals de politie meldde. “Ze waren al dagen bezig met vuurwerk en volgens mij hadden ze dat zelf bij zich. We zagen die twee wel vaker raar doen in de speeltuin, nu zijn ze zelf helaas de dupe van hun rare gedrag,” aldus de getuige tegen Omroep Brabant. De politie kon niet zeggen hoe het met de jongen was. Omdat het geen strafbaar feit betrof, was het ook geen politiezaak.

Foto`s Thomas Bunthof/ Meesters Multi Media