19-Jarige man aangehouden na achtervolging

19-Jarige man aangehouden na achtervolging

Geplaatst op 17 december 2022, om 11:28 uur

WAALWIJK – De politie heeft vrijdagavond omstreeks 20.00 uur op de Diepenbrocksingel na een achtervolging en zoekactie een 19-jarige man uit Oosterhout aangehouden nadat hij tijdens een politiecontrole met zijn auto was weggereden. Daarbij reed hij bijna een voetganger aan. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Agenten zagen vrijdagavond op de Reigerbosweg een auto met gedoofde lichten de parkeerplaats van een winkel oprijden. Ze zagen dat de bestuurder onderuit gezakt in zijn auto bleef zitten. De dienders besloten een controle in te stellen om te onderzoeken of er mogelijke sprake zou zijn van het dealen van drugs. De bestuurder had een joint in zijn handen. Hij deed zijn raam een klein stukje open en overhandigde zijn rijbewijs. Vervolgens startte hij de motor en maakte aanstalten om weg te rijden. De agent sloeg daarop met zijn wapenstok de ruit kapot.

Piepende banden
De verdachte reed vervolgens met piepende banden weg en raakte daarbij bijna een vrouw die naast een auto stond. Er ontstond een achtervolging. De verdachte liet uiteindelijk zijn auto met geopend portier achter op de Diepenbrocksingel waarna hij zich verstopte in de bosschages en werd aangehouden. Hij wordt verdacht van gevaarlijk rijgedrag en het niet voldoen aan een bevel of vordering. De auto is in beslag genomen en wordt onderzocht.