Geen sprake van misdrijf bij fatale woningbrand

Geen sprake van misdrijf bij fatale woningbrand

Geplaatst op 16 december 2022, om 16:28 uur

ARNHEM – Het onderzoek naar de fatale woningbrand, die woedde in de nacht van donderdag 1 op vrijdag 2 december aan de Arnhemse Millweg, is afgerond. Uit dat onderzoek is gebleken dat er geen sprake is van een misdrijf, maar van een fataal ongeluk.

Rond 03.30 uur kwam er een melding binnen dat er in één van de appartementen en in het complex in de brand stond. De bewoners van het appartementencomplex zijn uit hun woningen gehaald. Bij de brand kwam één bewoonster om het leven en raakten vijf anderen gewond.

Aanhouding verricht
Niet lang na de brand werd een 52- jarige man uit Arnhem aangehouden. Na verhoor is hij weer heengezonden. Uit onderzoek is gebleken dat deze persoon geen betrokkenheid had bij de fatale brand en geldt dus niet meer als verdachte.

Onderzoek
Er is uitgebreid forensisch en tactisch onderzoek gedaan. De plaats van het incident is nauwkeurig onderzocht. Onderdeel van dat onderzoek was onder andere getuigen en betrokkenen horen. Ook is er onderzoek gedaan in de buurt en zijn er camerabeelden gebruikt om helder te krijgen wat er die nacht precies gebeurd is. Na dit onderzoek heeft het rechercheteam het onderzoek kunnen afronden.

Impact
De fatale woningbrand heeft vanzelfsprekend een diepe impact op de nabestaanden van het slachtoffer. Ook in de wijk maakt de gebeurtenis diepe indruk op bewoners. Personen die destijds getuige waren en zich niet hebben gemeld bij ons, kunnen dat alsnog doen. In dat geval kan er contact worden opgenomen met 0900 8844 onder vermelding woningbrand Millweg Arnhem. De politie kan deze personen, indien gewenst, ook informeren over Slachtofferhulp. Mochten personen direct contact willen leggen met Slachtofferhulp, dan is dat uiteraard ook mogelijk.

Foto’s & Video: Roland Heitink