86-jarige vrouw bestolen door monteur

86-jarige vrouw bestolen door monteur

Geplaatst op 14 december 2022, om 14:47 uur

PURMEREND – Dinsdagavond is een 86-jarige vrouw in haar woning in een bejaardencomplex aan het Rietgorsplein in Purmerend van haar sieraden bestolen door iemand die zich voordeed als monteur. De politie doet onderzoek en is opzoek naar getuigen.

Rond 18.30 uur stond een onbekende man voor de deur te zwaaien waarop het slachtoffer vroeg wat de onbekende man kwam doen. Hij zei dat hij kwam om de verwarming te verhogen omdat deze te laag zou staan in het wooncomplex. Vervolgens is de man zonder toestemming naar binnen gelopen. Uiteindelijk wist de dader de sieraden van het slachtoffer mee te nemen.

Signalement verdachte
Het signalement van de dader is als volgt:

  • Man
  • Lichte huidskleur
  • Ongeveer 1.70 – 1.75 meter lang
  • Droeg een donkere jas met een blauw/grijze capuchon en een oranje “V” logo op de rechterkant van de jas
  • Droeg een blauwe spijkerbroek
  • Droeg zwarte schoenen
  • Nederlandssprekend

Waarschuwing
Als u niemand aan de deur verwacht, doe dan niet zomaar open als er wordt aangebeld. Doet u toch open, vraag hen dan naar hun legitimatiebewijs van de instantie waar zij zouden werken. Vraag deze personen later terug te komen, zodat u hun verzoek kan controleren.

Help ons de dader vinden
Zag u op dinsdagavond rond 18.30 uur iets opvallends in de omgeving van het Rietgorsplein in Purmerend , herkent u de dader mogelijk op basis van het signalement of beschikt u over camerabeelden? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844. Liever anoniem? Neem dan contact op via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. Graag onder vermelding van zaaknummer: 2022261075