Grote brand bij een landbouwmechanisatiebedrijf

Grote brand bij een landbouwmechanisatiebedrijf

Geplaatst op 13 december 2022, om 09:16 uur

ZEEWOLDE – Bij een landbouwmechanisatiebedrijf aan de Landbouwweg in het Flevolandse Zeewolde heeft in de nacht van maandag op dinsdag een zeer grote brand gewoed. Daarbij zijn geen gewonden gevallen, zegt een woordvoerder van de veiligheidsregio.

Omstreeks 02.00 uur is het sein brand meester gegeven. De brandweer zal nog wel enkele uren bezig zijn met nabluswerkzaamheden.

De hulpdiensten waren massaal uitgerukt voor de brand, die woedde op industrieterrein Trekkersveld, bij mechanisatiebedrijf Weevers, waar tractoren verkocht worden. Blusvoertuigen uit Zeewolde, Biddinghuizen, Almere en Harderwijk hebben bij het bestrijden van de brand geholpen. Ook werden hoogwerkers uit Lelystad en Harderwijk ingezet.

De inzet van de brandweer was erop gericht om overslag naar een achtergelegen loods te voorkomen. De loods waar de brand heeft gewoed kan als verloren worden beschouwd. De brand werd iets voor 01.00 uur gemeld. Toen de brandweer arriveerde sloegen de vlammen uit het pand.

Foto: Persbureau Heitink


Door: ANP