219 kilo illegaal vuurwerk in slaapkamer, bewoonster opgepakt

219 kilo illegaal vuurwerk in slaapkamer, bewoonster opgepakt

Geplaatst op 12 december 2022, om 15:59 uur

LELYSTAD – In een slaapkamer in een woning aan de Schouw in Lelystad heeft de politie zaterdag 219 kilo illegaal vuurwerk gevonden. Het zware vuurwerk is in beslag genomen en de bewoonster is aangehouden.

Agenten kwamen de partij vuurwerk op het spoor toen ze vrijdag de kofferbak van een auto controleerden. Hier trof de politie 12 kilo illegaal vuurwerk aan. De drie inzittenden werden aangehouden. Het ging om twee 19-jarige mannen uit Lelystad en een jongen van 16 jaar oud, ook uit die plaats. De politie deed vervolgens huiszoekingen in meerdere woningen in Lelystad.

Alle verdachten zijn inmiddels weer thuis en zullen op een later moment voor de rechter verschijnen, aldus de politie.

De politie trof zaterdag ook 86 kilo consumentenvuurwerk aan in een garagebox aan de Hondongstraat in Beverwijk. Van consumentenvuurwerk mag maximaal 25 kilo op één plek worden opgeslagen.

Door: ANP