Klimaatactivisten krijgen boete voor klimmen op dak Tweede Kamer

Klimaatactivisten krijgen boete voor klimmen op dak Tweede Kamer

Geplaatst op 12 december 2022, om 15:21 uur

DEN HAAG– Twintig klimaatactivisten van Greenpeace zijn akkoord gegaan met een boete voor hun actie op het dak van het tijdelijke gebouw van de Tweede Kamer in Den Haag vorig jaar. De strafzaken tegen de actievoerders zijn daarom ingetrokken.

De politie hield op 14 september 2021 Greenpeace-activisten aan die met ladders op het tijdelijke onderkomen van de Kamer waren geklommen en een groot spandoek op de glazen pui hadden gehangen. Ze wilden daarmee aandacht vragen voor de natuurschade die veroorzaakt wordt door stikstofuitstoot.

Voorafgaand aan de zitting hebben de activisten zich gemeld en gezegd dat zij zich neerleggen bij de geldboete. Ze moeten daarom allemaal 100 euro betalen.

Door: ANP