Politie lost schot bij wilde achtervolging en rijdt wagen klem op snelweg

Politie lost schot bij wilde achtervolging en rijdt wagen klem op snelweg

Geplaatst op 11 december 2022, om 17:33 uur

DEN HAAG – De politie heeft zondagmiddag op de afrit van de A4 bij Den Hoorn twee mannen aangehouden na een wilde achtervolging vanuit Rotterdam.

Het begon toen agenten een man probeerden staande te houden die een vrouw had bedreigd met een vuurwapen in een woning aan de Allard Piersonstraat in Rotterdam. De verdachte besloot echter om er vandoor te gaan, waarna een wilde achtervolging over de A13 en A4 volgde.

Veel eenheden van de politie deden mee aan de achtervolging en de politiehelikopter vloog erboven om de agenten te ondersteunen. Tijdens de achtervolging loste de politie een waarschuwingsschot, waardoor de bestuurder besloot te stoppen. Agenten in steek- en kogelwerende vesten trokken hun wapens en namen de inzittenden, twee mannen, volgens procedure uit de auto. De mannen moesten op hun knieën gaan zitten langs de afrit en hun handen omhoog doen. Vervolgens werden ze in de boeien geslagen en meegenomen naar het politiebureau.

De afrit bij Den Hoorn werd tijdelijk helemaal afgesloten terwijl agenten het voertuig doorzochten en diverse spullen meenamen. Uiteindelijk werd ook een vuurwapen in het voertuig gevonden. De identiteit van de verdachten is niet bekendgemaakt en het onderzoek naar de zaak is nog in volle gang.