Minderjarige onder invloed veroorzaakt ernstig ongeluk

Minderjarige onder invloed veroorzaakt ernstig ongeluk

Geplaatst op 11 december 2022, om 14:44 uur

DAMWALD – Bij een auto-ongeluk in het Friese Damwâld is zondagochtend een 20-jarige man uit Kollum ernstig gewond geraakt. De bestuurder van een van de betrokken auto’s is een minderjarige jongen uit de gemeente Dantumadiel die geen rijbewijs had en onder invloed van alcohol reed, meldt de politie.

De minderjarige is opgepakt en wordt verhoord. Zijn bijrijder, een 20-jarige man uit Damwâld, is lichtgewond geraakt en naar het ziekenhuis vervoerd. De zwaargewonde man zat in de andere auto.

Het ongeluk vond rond 05.20 uur plaats op de kruising van de Haadwei met de Doniawei. Door het ongeluk raakten volgens een politiewoordvoerder nog drie andere voertuigen en straatmeubilair beschadigd.