Barre kou op komst: kans op sneeuw en woensdagnacht kans op -10

Barre kou op komst: kans op sneeuw en woensdagnacht kans op -10

Geplaatst op 11 december 2022, om 15:24 uur

NEDERLAND – Het wordt de komende week flink bibberen in Nederland. Volgens weer.nl zal het de komende nachten blijven vriezen, met woensdag als uitschieter als het zelfs tot -10 graden kan worden. Zondagochtend begon het al koud met temperaturen rond het vriespunt. In de loop van de dag bleef het overwegend grijs, met enkel in het zuiden een kans op opklaringen.

Vannacht is het op de meeste plekken droog, met lokale temperaturen die tot zeven graden kunnen dalen. De komende dagen zal het gure weer aanhouden met maximumtemperaturen rond het vriespunt. Wat het weer woensdag zal doen, is volgens weer.nl nog onzeker. Dit hangt af van de positie van een bepaalde storing. Als deze zuidelijker ligt, kan het ’s nachts met brede opklaringen flink afkoelen richting de -10 graden. Komt de storing noordelijker te liggen, dan is er meer bewolking aanwezig en koelt het ’s nachts minder af. In het zuiden kan er dan ook gedurende de dag een kleine kans op sneeuw zijn.

Hoe de storing ook ligt, de temperaturen zullen in elk geval rond het vriespunt blijven. Houd ook rekening met eventuele sneeuw en ijzel als u op pad gaat. Blijf op de hoogte van de laatste weersvoorspellingen en neem de nodige voorzorgsmaatregelen om uzelf te beschermen tegen het koude weer.