Drie gewonden bij woningbrand

Drie gewonden bij woningbrand

Geplaatst op 10 december 2022, om 08:12 uur

NIJMEGEN – Zaterdagochtend rond 05:00 uur werd de brandweer gealarmeerd voor een woningbrand aan de Horstacker 11e straat in Nijmegen. Bij aankomst van de brandweer werden drie bewoners uit huis gehaald, twee kinderen en een moeder. De moeder werd uit huis getild door brandweerlieden en overgedragen aan de ambulance dienst.

De brandweer maakte snel middelbrand en trof de brand aan op de benedenverdieping. Ze wisten de brand snel te blussen en konden ze ook een hond uit het huis redden. De hond is opgevangen door de zus van de bewoonster.

Er waren drie ambulances ter plaatse gekomen om de slachtoffers te behandelen. De moeder, 1 van de 2 kinderen en de buurman zijn naar het ziekenhuis vervoerd. De toestand van de slachtoffers is onbekend. Een gealarmeerd Mobiel Medisch Team werd onderweg afgemeld.

De brandweer heeft na de brand de woning geventileerd en heeft het onderzoek naar de brand overgedragen aan het Team Brand Onderzoek. Stichting Salvage zal ter plaatse komen om de schade te bekijken. De woning is momenteel onbewoonbaar

Foto’s & video: Persbureau Heitink