Kwartfinale Nederland-Argentinië trekt ruim 5,6 miljoen kijkers

Kwartfinale Nederland-Argentinië trekt ruim 5,6 miljoen kijkers

Geplaatst op 10 december 2022, om 08:15 uur

NEDERLAND – De kwartfinale tussen Nederland en Argentinië op het WK in Qatar is vrijdagavond door ruim 5,6 miljoen kijkers thuis bekeken. Dat blijkt uit de cijfers van de Stichting Kijkonderzoek (SKO). Het was daarmee het best bekeken programma van de vrijdagavond.

De kwartfinale werd wel minder goed bekeken dan kwartfinales tijdens recente WK’s. De kwartfinale van het WK in 2014, toen Nederland tegen Costa Rica speelde, werd door 7,4 miljoen mensen bekeken. De kwartfinale van Nederland tegen Brazilië in 2010 trok ook ruim 7 miljoen kijkers.

De kijkcijfers naar de groepswedstrijden van Oranje lagen de afgelopen weken lager dan meestal het geval is bij grote toernooien waar Nederland aan meedoet. Maar volgens SKO zijn de cijfers lastig te vergelijken. Het WK in Qatar vindt in de winter plaats, terwijl tot nu toe alle WK’s in de zomer plaatsvonden. Bovendien betreft de berekening van SKO alleen de mensen die thuis kijken naar programma’s, een segment dat de afgelopen jaren langzaam is teruggelopen.

De stichting komt in loop van 2023 met een nieuw systeem, waarmee ook kijkers buitenshuis kunnen worden meegerekend. De best bekeken voetbalwedstrijd van Oranje in de afgelopen kwart eeuw was de halve finale tussen Nederland en Argentinië in 2014. Hier keken op 9 juli van dat jaar ruim 9 miljoen Nederlanders naar.

Door: ANP