Vrouw en man raken onderkoeld bij reddingsactie van hond

Vrouw en man raken onderkoeld bij reddingsactie van hond

Geplaatst op 9 december 2022, om 13:39 uur

VOORTHUIZEN – Vrijdagmorgen gebeurde er op de Stroetweg in Voorthuizen een ongeluk waarbij twee personen onderkoeld raakten toen ze probeerden hun hond te redden die vast zat in een boei in het water van het Zeumerse gat. De twee betrokkenen zijn een 49-jarige man en een 53-jarige vrouw, allebei afkomstig uit Zwartebroek.

De man was aan het zwemmen met zijn hond toen de hond vast kwam te zitten aan een koord. De man probeerde hem te redden, maar dat lukte niet waardoor de vrouw ook het water in ging. Uiteindelijk zijn alle drie veilig uit het water gekomen.

De man en de vrouw werden opgevangen door ambulanceverpleegkundigen en naar het ziekenhuis gebracht voor verdere behandeling. De brandweer gebruikte een kleine boot om bij de hond te komen en heeft het dier opgevangen en overgedragen aan de dierenambulance.

Het incident laat zien hoe belangrijk het is om voorzichtig te zijn bij het zwemmen in open water. Het water kan onvoorspelbaar zijn en het is altijd verstandig om hulp in te schakelen als iemand of iets in gevaar is.

Foto’s : William Harthoorn/Persbureau Heitink