Twee mannen aangehouden voor schietincident in Rotterdam

Twee mannen aangehouden voor schietincident in Rotterdam

Geplaatst op 9 december 2022, om 22:07 uur

ROTTERDAM – De politie heeft in een huis in de Galileistraat in Schiedam twee mannen aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij een schietpartij aan de Rodenburgstraat in Rotterdam-Overschie. Door het schietincident vrijdagmiddag raakten twee mannen en een vrouw gewond.

De twee gewonde mannen werden naar het ziekenhuis vervoerd. Een van hen had ernstige verwondingen. De andere man raakte lichtgewond. Ook de vrouw had lichte verwondingen. Zij hoefde niet naar het ziekenhuis.

Volgens de regionale omroep Rijnmond gaat het bij de gewonde mannen om twee stratenmakers die een ruzie tussen een bewoonster van een huis en de aannemer die haar huis verbouwt probeerden te sussen. De vrouw zou de aannemer met een tegel tegen zijn hoofd hebben geslagen, waarna de aannemer een wapen uit zijn auto pakte, schrijft Rijnmond. De politie kon dat niet bevestigen. Over de identiteit van de gewonden en de aangehouden verdachten heeft de politie geen mededelingen gedaan.

De melding van de schietpartij kwam rond 13.10 uur bij de politie binnen. Veel hulpdiensten rukten hiervoor uit. De politie vraagt getuigen zich te melden.

Door: ANP