Douanier aangehouden op verdenking drugssmokkel

Douanier aangehouden op verdenking drugssmokkel

Geplaatst op 6 december 2022, om 12:02 uur

ROTTERDAM – Dinsdagochtend heeft het Combiteam Havens een 43-jarige douanier uit Rotterdam aangehouden. De vrouw wordt verdacht van ambtelijke corruptie, betrokkenheid bij de invoer van harddrugs, schending van haar ambtsgeheim en witwassen. Naast de douanier is in het kader van dit onderzoek ook een medeverdachte aangehouden. Het gaat om een 48-jarige vrouw uit Rotterdam.

Volledige beperkingen
De verdachten zitten in volledige beperkingen en mogen alleen contact hebben met hun advocaat. Om die reden is het Openbaar Ministerie terughoudend met het geven van informatie over het strafrechtelijk onderzoek.

Combiteam Havens
Het Combiteam Havens, een samenwerkingsverband van politie, FIOD, Rijksrecherche en het Openbaar Ministerie, heeft de zaak verder in onderzoek. Het team onderzoekt zware vormen van georganiseerde ondermijnende criminaliteit die de integriteit en veiligheid aantasten van havens zoals die van Rotterdam en Vlissingen.