77-Jarige verdachte opgepakt voor neerschieten van man (74)

77-Jarige verdachte opgepakt voor neerschieten van man (74)

Geplaatst op 6 december 2022, om 10:42 uur

ALBLASSERDAM/LIMBURG – Maandag aan het einde van de middag is in Limburg een 77-jarige man uit Alblasserdam aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij het schietincident in Kinderdijk. Daarbij raakte in de nacht van donderdag 1 op vrijdag 2 december, een 74-jarige man ernstig gewond. Zijn toestand is nog altijd onveranderd. Een groot team van rechercheurs onderzoekt sindsdien wat zich die nacht precies heeft afgespeeld in de woning aan de Puntweg. Getuigen blijven welkom.

Het incident vond die nacht rond 00.30 uur plaats toen beide slachtoffers lagen te slapen. Eén of meer daders drongen de woning binnen, waarna het schietincident plaatsvond. De man werd getroffen en zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. In de woning was ook een vrouw aanwezig; zij bleef ongedeerd. De dader(s) gingen er daarna in onbekende richting vandoor.

Er werd direct een groot onderzoek opgestart. Die inspanningen leidden tot de aanhouding van de Alblasserdammer. De rechercheurs gaan verder door met het onderzoek om er achter te komen wat er precies is gebeurd.

Ondanks dat er nu een aanhouding is verricht, blijft de informatie van getuigen daarom belangrijk. Is u die avond, daarvoor of daarna iets opgevallen? Deel het dan alstublieft met de politie, Ook beelden van bewakingscamera, deurbelcamera of dashcam zijn zeer welkom. U kunt contact opnemen met de politie via 0900-8844 of via de Opsporingtiplijn via 0800-6070