Klimaatactivisten bezetten bestuurskamer TU Eindhoven

Klimaatactivisten bezetten bestuurskamer TU Eindhoven

Geplaatst op 5 december 2022, om 13:21 uur

EINDHOVEN – Een groepje klimaatactivisten heeft maandagochtend een bestuurskamer in het hoofdgebouw van de TU in Eindhoven bezet. De studenten eisen onder andere dat de universiteit alle banden met de fossiele industrie verbreekt.

In de vergaderruimte hebben de demonstranten bedjes neergezet en spandoeken opgehangen. Ze willen ‘klimaatrechtvaardigheid’, laat Liz van der Gracht weten aan Omroep Brabant. Zij voert namens de groep activisten het woord. “We moeten nu actie ondernemen.” Een van de te nemen stappen, in de ogen van het actievoerders, is het verbreken van de banden tussen de TU/e en de fossiele industrie. Ook willen ze dat de universiteit transparant is over de zogenaamde ‘derde stroom’. Daarmee doelen ze op de geldstroom die de universiteit ontvangt vanuit het bedrijfsleven. Tot slot willen de activisten dat de universiteit de ‘klimaat-noodtoestand’ uitroept.

Hoe lang de demonstranten de vergaderruimte bezet houden, is niet bekend.