Verdachte raakt gewond bij zwaar vuurwerk afsteken in trein

Verdachte raakt gewond bij zwaar vuurwerk afsteken in trein

Geplaatst op 3 december 2022, om 15:01 uur

SCHAGEN – In de nacht van vrijdag op zaterdag is er vuurwerk afgestoken in een trein bij station Schagen. De dader zou een Cobra hebben laten ontploffen.

Rond 02:15 uur werd het vuurwerk afgestoken in een van de coupés van de trein. De dader, een 18-jarige man, raakte hierbij gewond aan zijn hand en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Twee andere reizigers klaagden dat de klap zo hard was dat ze even niets meer hoorde, meldt de NOS.

NS overweegt aangifte te doen en noemt de actie ”te idioot voor woorden”. Waarom iemand dit in zijn hoofd haalt, is voor ons een groot raadsel, vervolgt de woordvoerder. Hoeveel passagiers er in de coupé zaten, is onbekend.

Foto’s: Inter Visual Studio