Drie verdachten opgepakt die tbs’er vermoedelijk hebben geholpen

Drie verdachten opgepakt die tbs’er vermoedelijk hebben geholpen

Geplaatst op 2 december 2022, om 21:43 uur

NIJMEGEN – De politie heeft drie mensen uit Bergschenhoek opgepakt die de tbs’er uit de Pompekliniek in Nijmegen mogelijk hebben geholpen bij zijn vlucht. Het gaat om een 38-jarige vrouw, een 19-jarige man en een 16-jarige jongen, meldt de politie.

De 31-jarige tbs’er ontsnapte woensdag tijdens een begeleid verlof toen hij in het winkelcentrum Hatert liep. Hij ging er rond 11.00 uur vandoor en rende samen met een handlanger in de richting van een parkeerplaats, waar ze vermoedelijk in een auto zijn gestapt.

De politie zegt niet te weten welke richting de vluchtauto opreed. Van een aantal vermoedelijke handlangers zijn signalementen verspreid in de hoop dat mensen meer informatie hebben.

De tbs’er wordt ervan verdacht die middag in Soest een 27-jarige vrouw te hebben neergestoken. Enkele uren later hield een speciaal politieteam de ontsnapte tbs’er aan in Bergschenhoek bij Rotterdam.

Volgens de politie was er een relatie tussen de tbs’er en de neergestoken vrouw. Er wordt uitgegaan van partnergeweld. De man zat sinds 2018 vast voor doodslag. Hij bracht een vrouw in Rotterdam om het leven en kreeg daarvoor acht jaar cel en tbs opgelegd.

Door: ANP