VIDEO: Man raast voorbij sluitende spoorbomen en rijdt 14 jarige aan: ‘Veel spijt’

VIDEO: Man raast voorbij sluitende spoorbomen en rijdt 14 jarige aan: ‘Veel spijt’

Geplaatst op 1 december 2022, om 12:26 uur

HELMOND – De 14-jarige Sam uit Helmond heeft woensdag geluk gehad toen hij onderweg was naar school. De jongen werd iets voor 08:00 uur op hoge snelheid geschept door een auto, maar liep daarbij geen ernstige verwondingen op. Beelden van de crash maken duidelijk dat dat het een klein wonder is. De betrokken bestuurder was spoorloos.

Sam was op weg naar school. “Een belangrijke dag, want het is toetsweek”, legt zijn vader uit. De stoplichten op het kruispunt voor de overgang hadden woensdagochtend een storing en werkten daardoor niet. “Maar toen hij zag dat de spoorbomen naar beneden gingen, dacht Sam dat hij wel kon doorrijden.”

Een enorme klap was het gevolg. Sam, die van het fietspad aan de overkant van het spoor kwam, werd aangereden door een kleine witte auto die nog snel de spoorwegovergang over reed voordat de spoorbomen omlaag stonden.

De automobilist is nog wel uitgestapt om te vragen hoe het met Sam ging. Toen hij, volgens zijn vader door de adrenaline, aangaf dat het wel ging en dat hij geen pijn had, is de bestuurder weer in zijn auto gestapt en doorgereden. En dat frustreert de vader van Sam nog het meest. “Je laat zo’n geschrokken jongen toch niet achter met een kapotte fiets”, verzucht hij. “Dan vraag je toch of je iemand voor hem kunt bellen.”

Na berichtgeving in de media heeft de bestuurder van de auto met veel spijt zich gemeld bij de familie. “Ik hoop dat we het netjes kunnen oplossen”, vertelt Anton.