Tbs’er uit Pompekliniek ontsnapt aan begeleiding

Tbs’er uit Pompekliniek ontsnapt aan begeleiding

Geplaatst op 30 november 2022, om 15:54 uur

NIJMEGEN – Een tbs’er uit de Pompekliniek in Nijmegen is woensdagmorgen tijdens een verlof buiten de hekken van de kliniek aan zijn begeleider ontsnapt. De man stapte bij iemand in de auto en ging er vandoor, zo bevestigt een woordvoerster van de Pompestichting na berichtgeving van De Gelderlander. Een speciaal politieteam is naar de gevluchte delinquent op zoek. Waarvoor hij een tbs-behandeling onderging is nog niet bekend.

In juni van dit jaar gingen twee tbs’ers uit de Pompekliniek er vandoor via een gat in een hek dat rond de kliniek staat. Bij het hek stond een auto klaar, waarmee ze op de vlucht sloegen. Een van beide mannen, Sherwin Benshomin Windster, is nog steeds niet teruggevonden. Hij staat sinds deze maand op de Nationale Opsporingslijst.

De andere man, Luciano D., werd negen dagen na zijn ontsnapping in Den Haag opgepakt. Toen had de politie ook al de man gearresteerd die met een slijptol een gat in het hek maakte en die voor de vluchtauto had gezorgd. Deze man heeft voor zijn hulp een celstraf van 24 maanden gekregen.