Opnieuw code geel in meerdere provincies wegens dichte mist

Opnieuw code geel in meerdere provincies wegens dichte mist

Geplaatst op 30 november 2022, om 06:42 uur

DEN HAAG – In meerdere provincies geldt woensdagochtend code geel wegens dichte mist. De waarschuwing van het KNMI is vooralsnog tot 10.00 uur van kracht in Noord-Brabant, Gelderland, Flevoland, Overijssel en Friesland.

Het zicht kan plaatselijk minder dan 200 meter zijn, waarschuwt het KNMI. Het verkeer kan hier last van hebben. De mist lost in de loop van de ochtend op, verwacht het weerinstituut.

Dinsdagavond waarschuwde het KNMI voor dichte mist in Zeeland, Zuid-Holland en Utrecht. Eerder die dag gold voor een groot deel van Nederland ook al code geel. Aan het begin van de ochtend was bijna het hele land gehuld in dichte mist, die in het oosten van het land als eerste wegtrok. Op de wegen stond het door de mist op veel plaatsen vast. Ook het vliegverkeer op luchthavens Schiphol en Eindhoven Airport ondervond hinder door de mist.

Door: ANP