Agent lichtgewond na worsteling met vluchtende scooterrijder

Agent lichtgewond na worsteling met vluchtende scooterrijder

Geplaatst op 30 november 2022, om 07:22 uur

DEN HAAG – Een agent is in de nacht van dinsdag op woensdag gewond geraakt na een worsteling met een scooterrijder die vermoedelijk drug vervoerde, meldt de NOS. Het incident vond plaats in de buurt van het Zuiderpark.

Agenten gaven de scooterrijder een stopteken, maar deze negeerde de bestuurder. Tijdens de achtervolging zagen de agenten dat de man een zakje in het water gooide. Toen de politie de verdachte tot stilstand wist te brengen ontstond er een handgemeen waarbij een van de agenten gewond raakte en in het gezicht werd gespuugd.

De brandweer moest eraan te pas komen om vanaf een woonboot het zakje uit het water te halen. In het zakje zouden harddrugs hebben gezeten, maar de politie heeft dat nog niet bevestigd. De scooterrijder is aangehouden.