UPDATE: Video en foto’s van de grote brand op industrieterrein Nijmegen

UPDATE: Video en foto’s van de grote brand op industrieterrein Nijmegen

Geplaatst op 29 november 2022, om 14:29 uur

NIJMEGEN – Een autobedrijf op het industrieterrein aan de Beurtvaartweg in Nijmegen is dinsdag verwoest door een zeer grote brand. De brandweer had het vuur pas na ruim twee uur onder controle en verwacht nog uren werk te hebben aan het nablussen. De brand veroorzaakt dikke rookwolken, die ook in de avonduren nog voor overlast zullen zorgen. Volgens de brandweer is er niemand gewond geraakt bij de brand.

De brandweer rukte uit met veel blusmaterieel, waaronder twee hoogwerkers. Korpsen in de omgeving van Nijmegen verleenden assistentie. Via een speciaal aangelegd watertransportsysteem haalde de brandweer ook bluswater uit de Waal. Er komt een kraan voor de nabluswerkzaamheden, laat de brandweer weten.

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Bedrijven rondom het autobedrijf in de buurt van de Waal zijn dinsdagmiddag ontruimd. Het personeel mag voorlopig nog niet terug naar de werkplek vanwege de hevige rook, die tot in het centrum van Nijmegen te ruiken is. De brandweer adviseert iedereen in de omgeving om ramen en deuren te sluiten en mechanische ventilatie uit te schakelen.

Foto’s & Video: Dennis Peters & John Beckmann – Persbureau Heitink

https://twitter.com/b3kk0/status/1597580201067966464