Verdachte Schiphol is 55-jarige man, aangehouden voor bedreiging

Verdachte Schiphol is 55-jarige man, aangehouden voor bedreiging

Geplaatst op 29 november 2022, om 13:53 uur

SCHIPHOL – De man die op Schiphol zei gevaarlijke stoffen te hebben, is een 55-jarige man. Hij is aangehouden voor bedreiging. Dat heeft de marechaussee dinsdag bekendgemaakt. Het onderzoek in de zaak is nog in volle gang.

De man zei gevaarlijke stoffen bij zich te hebben. Hij meldde zich eerder dinsdag bij de marechaussee. Hij is vervolgens naar een zogeheten ontsmettingsstraat gebracht. Op beelden is te zien dat hulpdiensten aanwezig zijn, zoals de brandweer. Ook lopen mannen in speciale pakken rond. Zij liepen ook mee met de marechaussee die de man aanhield en wegvoerde.

De marechaussee kan nog geen uitsluitsel geven wat er precies gebeurd is. Een deel van de centrale hal van Schiphol, het zogeheten Plaza-gedeelte met horeca zoals de Burger King en Starbucks, werd afgezet. Ook is een speciaal team van Defensie aanwezig voor onderzoek. De marechaussee kon nog niet zeggen hoe lang dat precies zal duren en wanneer het afgezette gedeelte vrijgegeven kan worden.

De afsluiting heeft overigens geen gevolgen voor de reizigers en het vliegverkeer op Schiphol. “Zij kunnen eenvoudig op andere manieren de aankomst- en vertrekhallen bereiken”, aldus de marechaussee. Het treinverkeer van en naar Schiphol was gedurende enkele uren gestremd. Rond 14.00 uur gingen de eerste treinen weer rijden. Door inzet van hulpdiensten waren er minder perronsporen beschikbaar. Hierdoor sloegen sommige treinen hun stop op Schiphol Airport over, meldt de NS.

Foto’s: Inter Visual Studio

Door: ANP