ProRail doet aangifte van fietsen op het spoor

ProRail doet aangifte van fietsen op het spoor

Geplaatst op 28 november 2022, om 10:47 uur

BOSKOOP – Spoorbeheerder ProRail doet aangifte nadat zondagavond een trein inreed op fietsen die op het spoor waren gelegd. Volgens ProRail is dit waarschijnlijk met opzet gedaan. Er raakte niemand gewond, wat volgens een woordvoerder van de spoorbeheerder ook anders had kunnen zijn.

“Dit is puur vandalisme. Het is onacceptabel”, aldus de woordvoerder. ProRail heeft zondagavond hard gewerkt om het spoor weer vrij te maken, waardoor de treinen maandag weer volgens dienstregeling kunnen rijden. “We weten nog niet hoeveel alles gaat kosten. De aandacht ligt nu op de aangifte.”

De woordvoerder zou willen dat er meer camera’s langs het spoor staan, want nu zijn er geen beelden gemaakt van de daders.

Zie ook: https://112nederland.nl/2022/11/27/vandalen-leggen-stapel-fietsen-op-spoor/

Door: ANP