Vandalen leggen stapel fietsen op spoor

Vandalen leggen stapel fietsen op spoor

Geplaatst op 27 november 2022, om 21:43 uur

BOSKOOP – Een trein is zondagavond op het spoor tussen Boskoop en Waddinxveen op een stapel fietsen gebotst. “Gelukkig geen gewonden, wel veel schade. Het lijkt wel of er een hele fietsenstalling op het spoor is gegooid,” zo citeert ProRail op Twitter “een verbouwereerde officier van dienst spoor, die treinverkeer in heel NL aanstuurt”.

Een woordvoerder van ProRail, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor het onderhoud, de vernieuwing, de uitbreiding en de veiligheid van het Nederlandse spoorwegnet, meldt desgevraagd dat er zeker acht fietszadels zijn geteld.

Het vermoeden is dat de fietsen doelbewust daar zijn neergelegd. “Dat is verbijsterend”, zo zegt hij. Het treinverkeer op het traject Alpen aan den Rijn – Gouda ligt nog wel een tijd stil zondagavond, stelt hij. De fietsen moeten onder de trein vandaan worden gehaald. “Ze zitten muurvast. Dit veroorzaakt grote schade, zowel met betrekking tot hinder als aan het spoor en de trein. Als we dat kunnen verhalen, doen we dat.”

Door: ANP