Explosief geplaatst bij pand, mogelijke link met eerdere beschieting

Explosief geplaatst bij pand, mogelijke link met eerdere beschieting

Geplaatst op 28 november 2022, om 06:36 uur

DORDRECHT – Een verdacht pakketje dat in de nacht van zondag op maandag rond 02.30 uur is ontdekt voor een pand aan de Spuiweg in Dordrecht blijkt een explosief te zijn, meldt burgemeester Wouter Kolff. Het wordt volgens hem op een veilige plek tot ontploffing gebracht. “De Spuiweg wordt weer vrijgegeven”, aldus Kolff.

Na de ontdekking en het onderzoek van het Team Explosieven Verkenning werd besloten de EOD (Explosieven Opruimingsdienst Defensie) in te schakelen omdat al het vermoeden bestond dat het om een explosief ging, zei een politiewoordvoerster eerder maandag.

In de nacht van zaterdag op zondag werd een restaurant aan dezelfde weg in Dordrecht beschoten. “Er wordt rekening mee gehouden dat beide zaken met elkaar te maken hebben”, aldus de woordvoerster. Ze kon niet vertellen of het mogelijke explosief bij hetzelfde pand is gevonden.

Zondag liet de politie weten te onderzoeken of de beschieting in Dordrecht iets van doen heeft met schoten die diezelfde nacht werden gelost bij een restaurant in Rotterdam-West. Beide horecazaken dragen dezelfde bedrijfsnaam. Volgens AD De Dordtenaar gaat het om twee filialen van het Surinaamse afhaalrestaurant Lobi BBQ.

Door: ANP