Historische wagons verwoest door brand op spoor bij Loenen

Historische wagons verwoest door brand op spoor bij Loenen

Geplaatst op 27 november 2022, om 12:42 uur

LOENEN – Zondagochtend om vijf over negen is er er op het VSM spoor tussen Apeldoorn en Dieren een brand uitgebroken ter hoogte van station Loenen. Twee houten goederenwagons zijn verloren gegaan door de brand.

Uit de wagons zijn dingen gestolen, waarna deze vermoedelijk in de brand zijn gezet. Twee andere wagens hebben brandschade opgelopen door de straling van de hitte. De brandweer had enige tijd nodig om het vuur volledig te blussen.

De wagons zijn onderdeel van de Veluwese Stoomtrein Maatschappij, welke oude treinen en wagons nog rijdend houden. Vrijwilligers zijn er bij gekomen om naar de schade te kijken. Ze konden vertellen dat het om wagons uit de jaren vijftig gaat.

foto’s: Persbureau Heitink