FOTO UPDATE: Vernielingen en brandstichtingen na winst van Marokko

FOTO UPDATE: Vernielingen en brandstichtingen na winst van Marokko

Geplaatst op 27 november 2022, om 18:44 uur

AMSTERDAM – Na de winst van Marokko op België tijdens het WK voetbal in Qatar is het zondagavond ook in Amsterdam onrustig. Op het Mercatorplein in Amsterdam-West is veel overlast, aldus de politie. Er zijn daar volgens een woordvoerder zo’n vijfhonderd mensen op de been. Er zijn brandjes uitgebroken en mensen steken vuurwerk af. De ME staat klaar om in te grijpen, mocht dat nodig zijn, aldus de politie.

In eerste instantie verliepen de feestelijkheden gemoedelijk. “Er was een feestje en dat is nu overlast geworden”, aldus de woordvoerder. In Rotterdam is zondag rond 18.30 uur de ME bezig met charges.

In Utrecht en Amersfoort werd vooral feest gevierd, aldus een woordvoerder van de politie. In de Utrechtse wijk Lombok was de sfeer feestelijk, er waren slechts her en der wat kleine straatbrandjes. In Amersfoort werd een scooter in brand gestoken en was vuurwerk.

Marokko bracht zondag België een gevoelige nederlaag toe in de groepsfase van het WK. De ploeg van bondscoach Walid Regragui won met 2-0 door doelpunten in de tweede helft van Abdelhamid Sabiri en voormalig AZ-speler Zakaria Aboukhlal. Marokko, dat alleen in 1986 de knock-outfase op een WK bereikte, heeft voorlopig de leiding in groep F met 4 punten.

Den Haag
Ook in Den Haag grijpt de ME zondagavond in omdat er onlusten zijn ontstaan na de overwinning van Marokko op België tijdens het WK voetbal in Qatar, meldt de politie. “De sfeer is wat grimmiger geworden”, aldus een woordvoerder. Volgens haar werd er met zwaar vuurwerk gegooid en trokken supporters auto’s van voorbijgangers open.

Hoeveel mensen in Den Haag voor onrust zorgen, kon de woordvoerder niet zeggen. “Het gaat om een grote groep. De politie probeert ervoor te zorgen dat iedereen weggaat.”

Foto’s uit Amsterdam
Video uit Den Haag

https://twitter.com/BobHGL/status/1596916674950733824

Foto’s: Den Haag: