Woning beschadigd na vuurwerk op balkon

Woning beschadigd na vuurwerk op balkon

Geplaatst op 26 november 2022, om 19:06 uur

ALBLASSERDAM – Een flatwoning aan de Blokweerweg in Alblasserdam is “flink beschadigd” geraakt door een stuk vuurwerk dat in de nacht van vrijdag op zaterdag op het balkon is gegooid, aldus een woordvoerder van de politie. Het vuurwerk ontplofte rond 23.30 uur, wat leidde tot gebroken ruiten en flinke schade in de slaapkamer van de bewoonster. Er raakte niemand gewond.

De knal leidde tot een instabiel balkon, waarvoor de vrouw de woningstichting heeft ingeschakeld, aldus de politiewoordvoerder. De bewoonster laat aan het AD weten dat de brandweer is langsgekomen en dat die heeft geconstateerd dat de situatie veilig is. De vrouw slaapt komende nacht gewoon thuis, aldus de krant.

Hoe en waarom het vuurwerk op het balkon terechtkwam is nog onduidelijk. De politie heeft sporenonderzoek in de woning gedaan en zal het onderzoek voortzetten zodra de aangifte van de bewoonster binnen is, aldus de woordvoerder.

De burgemeester van Alblasserdam, Jaap Paans, noemt het “verwerpelijk, onaanvaardbaar en onvergeeflijk gedrag van daders van deze vuurwerkexplosie”. Net als de politie, roept de burgemeester getuigen op zich te melden. Ook is de politie op zoek naar mogelijke beelden van het incident.

Door: ANP