Veel files op Nederlandse wegen, voetbalfans al vroeg naar huis

Veel files op Nederlandse wegen, voetbalfans al vroeg naar huis

Geplaatst op 25 november 2022, om 17:46 uur

BINNENLAND – Ruim anderhalf uur voordat de WK voetbalwedstrijd van Nederland tegen Ecuador begon, was het flink drukker dan normaal op de Nederlandse A- en N-wegen. De eerste files ontstonden al ruim twee uur voor de wedstrijd die om 17.00 uur begon. Op het hoogtepunt van de drukte, rond 16.30 uur, stonden er meer dan 110 files met een totale lengte van 630 kilometer. Ruim meer dan normaal op vrijdagmiddag, meldt de ANWB.

Naarmate het tijdstip van de wedstrijd naderde nam het aantal files af. Toch stonden er een kwartier na het begin van Nederland- Ecuador nog 70 files met een totale lengte van bijna 350 kilometer.

Volgens de ANWB is de vrijdagavondspits doorgaans beduidend minder druk is dan die van de dinsdag- en donderdagavond. Meestal is de piek vrijdag rond 17.30 uur, maar nu verwachtte de ANWB de grootste drukte op de wegen ruim een uur vroeger. De laatste weken stond er op vrijdag vaak zo’n 300 kilometer file, met de piek tussen 16.00 en 17.00 uur.

Maandag kwam de avondspits ook iets eerder op gang dan gemiddeld, vermoedelijk vanwege de voetbalwedstrijd van Oranje tegen Senegal, die om 17.00 uur begon.

Door: ANP