Man (20) doodgereden door automobilist; fiets in stukken

Man (20) doodgereden door automobilist; fiets in stukken

Geplaatst op 25 november 2022, om 08:31 uur

APELDOORN – Een 20-jarige man is donderdagavond overleden nadat hij is aangereden door een automobilist op de Zutphensestraat in Apeldoorn.

De fietser wilde volgens buurtbewoners de weg oversteken, maar het slachtoffer werd aangereden door een auto. Door de klap is de fietser zo’n 30 a 40 meter verder de tunnel in gevlogen. De fiets is op het hoger gelegen fietspad beland in stukken.

De auto zelf kwam ongeveer 100 meter tot stilstand. De hulpdiensten waren snel ter plaatse en hebben de fietser moeten reanimeren. Ook is er een traumahelikopter opgeroepen om bijstand te verlenen. Het slachtoffer is in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden. De bestuurster van de auto is aangehouden. Het gaat om een 22-jarige vrouw uit de gemeente Voorst.

foto’s: Persbureau Heitink