Hulpdiensten grootst ingezet voor persoon ter water

Hulpdiensten grootst ingezet voor persoon ter water

Geplaatst op 25 november 2022, om 09:20 uur

NIJMEGEN – Donderdagavond is er een persoon ter water geraakt in de Waalkade in Nijmegen.

Omstreeks 22:45 uur heeft Rijkswaterstaat de melding gedaan. Daarop werden de hulpdiensten groots ingezet, waaronder de boot van de duikers van de Arnhemse brandweer kwam ter plaatse. Op de locatie bleek er een slachtoffer in het water te liggen. De schipper van Rijkswaterstaat heeft het slachtoffer uit het water gehaald. Waarna de schipper zijn boot heeft aangelegd aan de Oude Haven zodat het ambulancepersoneel de zorg kon overnemen. Na enige tijd is de ambulance onder politiebegeleiding met spoed naar het ziekenhuis gereden. Een opgeroepen traumahelikopter hoefde niet te landden.

De woordvoerster van de politie laat weten, vanwege de privacy kan nog niet verteld worden of het om een man of vrouw gaat. Ook de toedracht is nog niet bekend.

Foto’s: Persbureau Heitink