Drukke ochtendspits door regenachtig weer

Drukke ochtendspits door regenachtig weer

Geplaatst op 24 november 2022, om 10:00 uur

NEDERLAND – Het is donderdagochtend drukker dan normaal op de Nederlandse wegen. Mede door het regenachtige weer ontstonden al vanaf 06:30 uur files op de snelwegen. Rond 08:00 uur waren er volgens de ANWB op de wegen 128 files met een totale lengte van bijna 700 kilometer.

De meeste pech hadden de automobilisten die op de A4 richting Amsterdam op weg waren. Tussen het Prins Clausplein en Zoeterwoude-Dorp waren door een ongeval twee rijstroken urenlang afgesloten. De vertraging was er meer dan een uur. Pas na 09:00 uur nam de vertraging op deze weg af. Ook op de A12 tussen de Duitse grens en Arnhem was het druk. De file van 13 kilometer lang zorgde voor een vertraging van een half uur. De regio Rotterdam-Den Haag spande de kroon met 23 files. Ook rond Utrecht, in Brabant en rond Arnhem en Nijmegen was het drukker dan normaal.

Het hoogtepunt van de drukte, met meer dan 130 files met een totale lengte van ruim 700 kilometer, was tussen 08:15 en 08:30 uur. De drukte nam af, maar toch was lang niet alle ongemak verdwenen. Rond 09:15 uur stonden er nog altijd meer dan 50 files met een lengte van bijna 300 kilometer.

Door: ANP