Beoogde noodopvang Someren vermoedelijk in brand gestoken

Beoogde noodopvang Someren vermoedelijk in brand gestoken

Geplaatst op 24 november 2022, om 10:30 uur

SOMEREN – In een gebouw aan De Hoof in het Brabantse Someren is in de nacht van woensdag op donderdag brand uitgebroken. In het gebouw zou vanaf komende week een noodopvang voor maximaal 450 asielzoekers in gebruik worden genomen, meldt de gemeente. De brandweer heeft voldoende aanwijzingen om aan te nemen dat de brand is aangestoken. Ook de politie gaat uit van brandstichting, zei een woordvoerster donderdagochtend. De politie doet onderzoek.

De brand brak uit omstreeks 00.30 uur en was na een half uur bedwongen, zegt een woordvoerder.

De brandweer schaalde woensdagnacht al snel op naar grote brand en kwam met drie blusvoertuigen en een hoogwerker ter plaatse. In het gebouw verbleven op dat moment geen mensen, er raakte ook niemand gewond. Er is volgens de woordvoerder in een deel van het gebouw aanzienlijke brandschade en in het geheel ook rook- en waterschade ontstaan.

De gemeente wil er vanaf 28 november 450 asielzoekers twee maanden lang in een groepsaccommodatie opvangen. Het gaat volgens de gemeente om gezinnen en alleenstaanden die een goede kans maken om een verblijfsstatus te krijgen in leeftijden variërend van 2 tot 60 jaar.

De crisisopvang staat onder verantwoordelijkheid van de Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost. Die bevestigde donderdagochtend desgevraagd dat er brand is geweest in het gebouw in Someren waar volgende week een groep vluchtelingen heen zou gaan. “We weten nog niet precies wat dit voor gevolgen heeft. We zijn nu met betrokkenen in overleg om te zoeken naar oplossingen”, aldus een woordvoerster van de veiligheidsregio.

Foto’s: Harrie Grijseels

Door: ANP