Aanrijding met gedetineerdentransport, één gewonde

Aanrijding met gedetineerdentransport, één gewonde

Geplaatst op 23 november 2022, om 20:01 uur

LIJNDEN – Woensdagmiddag heeft er een aanrijding plaatsgevonden op de A9 in Lijnden met een gedetineerdentransport auto.

De colonne was onderweg met een verdachte naar de rechtbank in Osdorp. Een woordvoerder van het ministerie van Justitie en Veiligheid laat aan AT5 weten dat het om het achterste voertuig gaat, waar de verdachte niet in zat. De colonne kwam vanuit de Bunker, de extra beveiligde rechtbank in Osdorp. Het begeleidde een gedetineerde die moest voorkomen in een zitting voor het Marengo-proces. De auto’s van zo’n colonne rijden altijd met meer snelheid. Eén persoon is ter controle overgebracht naar het ziekenhuis. Volgens een woordvoerder van de politie gaat het vermoedelijk om de bestuurder van de tweede auto. De auto uit de colonne heeft alleen lichte blikschade, aldus de woordvoerder van het ministerie.

Vermoedelijk is het voertuig met een andere auto in botsing gekomen.