Drugsdealer aangehouden door oplettende getuige

Drugsdealer aangehouden door oplettende getuige

Geplaatst op 22 november 2022, om 11:23 uur

BREDA – Een oplettende getuige heeft maandag de politie op het spoor gezet van een mogelijke drugsdealer. De getuige ziet dat de bestuurder van een auto drugs uit het raam gooit.

Om 14.00 uur wil een surveillance-eenheid in Breda een auto controleren waar een bekende in rijdt. De man weet echter de controle te ontlopen. Uiteindelijk treffen ze de auto aan met de bestuurder, een 30-jarige inwoner van Breda, op de Baliëndijk. Bij de controle word verder niets aangetroffen en de man mag zijn weg vervolgen. De agenten rijden weg maar worden iets verder  aangesproken door een getuige.

Aanhouding
Deze zegt dat hij ziet dat er uit een zwarte auto drugs word gegooid. Dat blijkt de auto te zijn die ze zojuist hadden gecontroleerd. De agenten vinden 40 bolletjes drugs. De verdachte kan korte tijd later alsnog aangehouden worden. Bij zijn fouillering worden ook nog eens 4 bolletjes gevonden. Hij is aan het bureau ingesloten voor de nacht.

Hou uw buurt ook veilig
Bovengenoemde casus is een echte verdachte situatie. Het is goed dat de getuige de politie benaderd. Je moet er toch niet aan denken dat spelende kinderen de drugs hadden gevonden. Wilt u ook dat uw woonomgeving veilig blijft? Meld dan verdachte situaties zoals het mogelijk dealen van drugs. Dat kan via 0900-8844 maar ook anoniem via 0800-7000. Of via https://www.politie.nl/aangifte-of-melding-doen/meldformulier of via www.meldmisdaadanoniem.nl/melden/