Vroege avondspits verwacht, vanaf 15.00 uur begint het al

Vroege avondspits verwacht, vanaf 15.00 uur begint het al

Geplaatst op 21 november 2022, om 12:12 uur

NEDERLAND – De WK-wedstrijden van het Nederlands elftal kunnen er maandagavond en vrijdag waarschijnlijk voor zorgen dat er een vroege avondspits komt.

De aftrap van de wedstrijd van Nederland tegen Senegal is maandag om 17.00 uur, normaal gesproken midden in de avondspits. Rijkswaterstaat verwacht dat het daarom al vroeger dan anders druk wordt op de weg door mensen die thuis of elders de wedstrijd willen kijken. De eerste files zullen vanaf 15.00 uur ontstaan, aldus de dienst.

Vrijdag
Ook vrijdag, als Nederland om 17.00 uur tegen Ecuador speelt, zullen voetballiefhebbers die op pad gaan eerder zorgen voor extra drukte op de weg. Vanaf 14.00 uur voorziet Rijkswaterstaat Verkeersinformatie vertragingen, de grootste drukte wordt verwacht tussen 15.30 en 16.30 uur. De laatste weken stond er op vrijdag vaak zo’n 300 kilometer file.