Overleden vrouw (18) van festival zat op school in Arnhem en werkte in Nijmegen

Overleden vrouw (18) van festival zat op school in Arnhem en werkte in Nijmegen

Geplaatst op 21 november 2022, om 12:51 uur

HAAREN –  Het slachtoffer die zaterdagavond overleed bij het festival in Haaren door het gebruik van drugs, volgde de kappersopleiding aan het Rijn IJssel in Arnhem en liep onder meer stage bij kapperszaak Brainwash in Nijmegen. Dat meldt De Gelderlander. ,,Het is diep triest, we zijn ontzettend verdrietig en aangeslagen”, meldt een woordvoerster van de onderwijsinstelling, nadat met de moeder is gesproken. ,,We wensen de familie heel veel sterkte.”

De precieze doodsoorzaak bij de 18-jarige Millingse is nog niet duidelijk, het onderzoek is nog niet volledig afgerond. Agenten hebben zaterdag op zondagnacht nog met een aantal vriendinnen van de overleden vrouw gesproken. De kleding van de vrouw wordt verder onderzocht op sporen. Dat alles om vast te stellen of inderdaad sprake is van een druggerelateerd overlijden. Krijgen we dat bevestigd, dan gaan we ook proberen de herkomst van de drugs te herleiden”, aldus de politie aan De Gelderlander.

Als het vermoeden van de politie waarheid blijkt, dan is het de tweede keer in anderhalve maand tijd dat er een 18-jarige vrouw overlijdt na drugsgebruik op een festival in Brabant. Begin oktober overleed Isa van den Elzen uit Oss, nadat ze op een dancefeest in Boxtel bij een XTC-pil te veel water had gedronken. Haar ouders waarschuwden daarvoor in De Gelderlander. Het was de eerste XTC-pil die hun dochter ooit geslikt heeft, vertelden de vader en moeder.

Foto’s: Toby de Kort