Lichaam in sloot blijkt wijkagent: ‘We zullen je nooit vergeten’

Lichaam in sloot blijkt wijkagent: ‘We zullen je nooit vergeten’

Geplaatst op 21 november 2022, om 16:19 uur

ZOETERWOUDE – Het lichaam dat zondagochtend werd gevonden in een sloot aan de Weipoortseweg in Zoeterwoude, blijkt wijkagent Kim te zijn. Collega’s reageren geschokt op het tragische nieuws.

Zondagochtend werd er rond 8.30 uur alarm geslagen. Hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse, maar reanimatie mocht niet meer baten. Wijkagent Kim Minnee (33) overleed. Ze was actief in de Zoetermeerse wijken Dorp en Palenstein. Na politieonderzoek blijkt dat ze onderweg was voor haar werk met de fiets, maar ten val en in de sloot terecht kwam.

De verslagenheid onder collega’s is immens groot, meldt een woordvoerder van de politie aan het AD. Vanochtend werd tijdens de briefing in Zoetermeer een minuut stilte gehouden voor de wijkagente.

Voordat ze naar Zoetermeer kwam, was Minnee jaren werkzaam in Zwanenburg (Haarlemmermeer). ,,Met grote verslagenheid ontvingen wij het droevige bericht dat onze collega Kim is overleden”, meldt Politie Basisteam Haarlemmermeer. ,,Kim heeft jarenlang op ons team gewerkt. In april 2021 is zij wijkagent in Zoetermeer geworden.”