Bestuurder vlucht te voet na ongeval

Bestuurder vlucht te voet na ongeval

Geplaatst op 21 november 2022, om 09:36 uur

VEENENDAAL – Zondag op maandagnacht heeft er een ongeval plaatsgevonden op de kruising Slaperdijk met de Dwarsboomweg in het buitengebied van Veenendaal en Overberg.

De brandweer en een ambulance werden om 00:35 uur gealarmeerd voor het ongeluk. Twee voertuigen zijn vermoedelijk door een voorrangsfout op elkaar gebotst. Na de aanrijding ging de bestuurder van de BMW er te voet vandoor. De automobilist van de Mercedes zat vast in zijn auto, doordat het andere voertuig tegen zijn zijportier stond, en aan de andere kant vast stond tegen verkeersborden. De brandweer heeft het slachtoffer uit zijn benarde positie bevrijd door de BMW weg te trekken met de brandweerwagen. Hierna kon de deur van de auto geopend worden. De bestuurder van de Mercedes is behandeld door het ambulancepersoneel en voor verdere behandeling naar het ziekenhuis vervoerd. De politie was met onder andere een hondengeleider naar de bestuurder van de BMW gezocht rond de Achterbergstraat en Nijhofflaan maar heeft deze niet meer aangetroffen.

Beide voertuigen zijn door een bergingsbedrijf afgesleept. Waarom één van de bestuurders is gevlucht is niet bekend.

Foto’s: Persbureau Heitink