Aanhoudingen voor gooien met eieren bij sinterklaasfeest

Aanhoudingen voor gooien met eieren bij sinterklaasfeest

Geplaatst op 19 november 2022, om 18:30 uur

ZAANDAM – De politie heeft zaterdag in Zaandam twee mensen aangehouden die met eieren gooiden naar demonstranten tegen Zwarte Piet. De demonstratie tijdens het sinterklaasfeest verliep verder rustig, meldt de gemeente.

Volgens de actiegroep Zaankanters tegen Racisme deden zestig mensen mee aan de demonstratie. De demonstranten vonden dat er bij het feest nog te zwart geschminkte pieten rondliepen, naast de roetveegpieten. De gemeente had de demonstranten verboden om megafoons en verstrekt geluid te gebruiken.

Vorige week zaterdag werden actievoerders tegen Zwarte Piet in Westzaan ook al bekogeld met eieren en uitgescholden.

Door: ANP