School in Beneden-Leeuwen dicht om brand in prullenbak

School in Beneden-Leeuwen dicht om brand in prullenbak

Geplaatst op 17 november 2022, om 12:20 uur

BENEDEN-LEEUWEN – Het Pax Christi College in het Gelderse Beneden-Leeuwen is gesloten, nadat er brand was ontstaan in een prullenbak. De brand aan de Akkerstraat veroorzaakte zoveel stankoverlast dat er donderdag geen les meer kan worden gegeven, aldus de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid.

De brandweer rukte met veel materieel uit na de brandmelding rond 9.30 uur. Leerlingen en personeel moesten de middelbare school verlaten en zijn opgevangen in de brandweerkazerne. Het brandje was snel geblust, maar er bleef veel stank hangen.

Leerlingen hebben onder begeleiding hun spullen uit het gebouw gehaald en mochten daarna naar huis. Hoe de brand in de prullenbak is ontstaan is nog niet bekend.