VIDEO: Automobilist gezocht voor poging doodslag politieagent

VIDEO: Automobilist gezocht voor poging doodslag politieagent

Geplaatst op 15 november 2022, om 21:12 uur

ROTTERDAM – Een nog onbekende automobilist reed in Rotterdam opzettelijk over een politieagent heen op zaterdagavond 27 oktober 2022. De auto waarin de dader reed, een donkerkleurige Audi RS3, werd later teruggevonden aan de Kamperfoeliestraat.

Nadat de politie achterhaalde van wie die auto was, zijn huiszoekingen gedaan. Dat heeft nog niet de allerbelangrijkste informatie opgeleverd, namelijk wie de auto bestuurde en het slachtoffer aanreed.

Controle in Afrikaanderbuurt
Het incident gebeurde die avond rond 20.15 in de Afrikaanderbuurt. Aan de Jacominastraat zagen twee surveillerende agenten dat de inzittenden van twee auto’s begonnen dozen over te laden. Gezien de drugsoverlast die in de wijk speelt, besloten de agenten te controleren of alles in orde was.
Op de vraag wat er in de dozen zat, reed de bestuurder van de Audi RS3 over de voet van één van de politiemensen heen. Die kwam daarbij ten val. De verdachte schroomde niet en reed nogmaals over de agent heen. Vanwege de opzet en het genomen risico beschouwt het Openbaar Ministerie dit misdrijf als een poging tot doodslag.