Hennepkwekerij in kruipruimte woning

Hennepkwekerij in kruipruimte woning

Geplaatst op 15 november 2022, om 20:45 uur

TILBURG  – Agenten troffen maandagochtend een voormalige hennepkwekerij aan in een kruipruimte onder een woning aan de Bakkumsingel.

De politie startte een onderzoek nadat er meerdere meldingen waren gekomen dat er vermoedelijk een hennepkwekerij zou zitten in de woning. Agenten gingen de woning binnen en vonden in de kruipruimte goederen voor een hennepkwekerij. Ook rook het sterk naar hennep. Er stonden op dat moment geen wietplanten in de ruimte. Goederen zijn in beslag genomen. Medewerkers van de energieleverancier en de watermaatschappij constateerden dat er sprake was van stroom- en waterdiefstal. Er is niemand aangehouden.

Brandgevaar
Mocht zich een hennepkwekerij bij u in de buurt bevinden, dan loopt u risico op brand door kortsluiting en lekkage. Criminelen die zich bezighouden met illegale hennepteelt gebruiken onderling veel geweld. De schade die de hennepteelt veroorzaakt is groot. Woningcorporaties en energiebedrijven draaien op voor de kosten veroorzaakt door lekkages, brandschade en illegaal afgetapte energie. Deze kosten worden uiteraard ook doorberekend naar de gebruiker, uiteindelijk betaalt ook u mee aan de schade die wordt veroorzaakt door hennepkwekers.

Help mee hennepkwekerijen te bestrijden!
Ruikt u henneplucht of denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Meld verdachte situaties, Onderstaande punten kunnen wijzen op een hennepkwekerij:

  • Aanwezigheid van hennepgeur;
  • Onveilige situaties door illegale aanpassingen in de meterkast of elektriciteitsaansluiting;
  • Constant zoemend of ronkend geluid;
  • Beslagen/afgeplakte ramen of gordijnen die nooit opengaan.