Evacuaties na zeer grote brand in loods: Achter appartementencomplex

Evacuaties na zeer grote brand in loods: Achter appartementencomplex

Geplaatst op 15 november 2022, om 20:19 uur

HOOGEZAND – Een zeer grote uitslaande brand heeft dinsdag in de middag en avond gewoed aan de Meint Veningastraat in Hoogezand.

De eerste melding kwam rond 17.45 binnen bij de meldkamer van de brandweer. Nog geen kwartier later werd het sein ‘Zeer Grote Brand’ gegeven door de bevelvoerder. De brand woedde in een loods achter een winkel. In de loods lagen kachels en brandbare spullen opgeslagen. Het vuur sloeg hierdoor razendsnel om zich heen. Bewoners van bovenliggende flat zijn geëvacueerd, evenals bewoners van de panden naast het betreffende pand. Een woordvoerder van de brandweer meldt dat het vuur inmiddels onder controle is maar dat de brandweer nog urenlang bezig is met nablussen. De brandweer van Hoogezand-Sappemeer kreeg assistentie van de korpsen van Slochteren, Groningen, Harkstede, Winschoten en Haren.

Bij de brand is asbest vrijgekomen, een groot gebied wordt op dit moment gecontroleerd.

Foto´s: Venema Media