‘Doodgeschoten auto-inbreker blijkt geen inbreker’

‘Doodgeschoten auto-inbreker blijkt geen inbreker’

Geplaatst op 14 november 2022, om 09:20 uur

ARNHEM – De auto-inbreker die 26 oktober om het leven kwam door een politiekogel, blijkt vermoedelijk geen inbreker te zijn. Het ging om zijn eigen auto.

Dat meldt De Gelderlander vandaag, die volgens hen het heeft van verschillende goed ingevoerde bronnen. De man, een 31-jarige man uit Arnhem, leefde en sliep in de auto die hij volgens de politie aan het kraken was. Van inbraak in die auto lijkt, achteraf gezien, dus geen sprake. Hij ging mogelijk daar overnachten in zijn wagen.

De politie meldde na het incident dat de ‘inbreker’ zich hevige verzette bij de aanhouding, waarna de politie zich genoodzaakt voelde om een schot te lossen. De man raakte zwaargewond en werd met spoed overgebracht naar het Radboud ziekenhuis in Nijmegen. Daar overleed hij aan zijn verwondingen.

Hoe het zo gruwelijk mis kon gaan blijft nog even een raadsel. De rijksrecherche doet nog altijd onderzoek naar de zaak.  Het Openbaar Ministerie, dat dit onderzoek leidt en het woord voert over de hele zaak, wil niet ingaan op vragen van De Gelderlander over het schietincident of het slachtoffer.

Foto’s: Roland Heitink