Auto vliegt in brand voor de verkeerslichten, weggebruiker waarschuwt bestuurder

Auto vliegt in brand voor de verkeerslichten, weggebruiker waarschuwt bestuurder

Geplaatst op 14 november 2022, om 09:01 uur

NIJMEGEN – Aan de Nelsonplein in Nijmegen brandde een auto maandagochtend compleet uit.

Rond 7.45 uur werd de brand gemeld ter hoogte van Station Goffert. Een bestuurder reed op de Graafseweg en wilde bij de Nelson Mandelaplein de afslag richting Neerbosscheweg / Jonkerbosplein nemen. De meneer stond stil bij een rood verkeerslicht en toen kwam een andere autobestuurder naar hem toe. Hij vertelde dat er brand onder zijn auto zou zijn. De man pakte zijn tas en stapte uit..

Heel snel stond de auto compleet in lichterlaaie. De auto brandde compleet uit, behalve zijn koffer in de kofferbak. De meneer verklaarde dat hij de auto twee maanden tweedehands heeft gekocht, met nieuwe banden en apk. Hij had de brand zelf niet door, er was ook geen gekke geur in de auto. Alleen door een omstander had hij de brand tijdig door.

De afslag richting Jonkerbosplein blijft nog even gesloten. Een berger gaat de auto wegslepen. Daarna pas kan worden gecontroleerd of het wegdek ook schade heeft opgelopen.

Foto’s: John Beckmann/Persbureau Heitink