Peperdure auto gaat er vandoor na stopteken en crasht

Peperdure auto gaat er vandoor na stopteken en crasht

Geplaatst op 13 november 2022, om 11:29 uur

BEVERWIJK – Een peperdure Mercedes is in de nacht van zaterdag op zondag gecrasht op de Halve Maan in Beverwijk. De wagen met daarin meerdere personen vloog uit de bocht en sloeg over de kop. Hulpdiensten rukten massaal uit. Diverse inzittenden sloegen na de aanrijding op de vlucht. Politieagenten wisten een persoon te lokaliseren in de bosschages dankzij een warmtebeeldcamera van de brandweer. Met behulp van een politiehond en een politiehelikopter werd de omgeving afgezocht naar andere personen.

Eén persoon raakte gewond en zat nog in de auto, hij is door brandweer en ambulancepersoneel uit het voertuig gehaald. Na behandeling door onder meer een traumateam is het slachtoffer naar het ziekenhuis overgebracht. De opgespoorde man en een derde betrokkene zijn door ambulancedienst nagekeken maar raakten niet gewond. Beiden zijn overgebracht naar het politiebureau.

De weg was lange tijd afgesloten vanwege politieonderzoek.

Een woordvoerder van de politie laat weten dat de gecrashte even voor het ongeval een stopteken kreeg en er vervolgens vandoor ging. Korte tijd later crashte het voertuig op de Halve Maan.

Foto’s: Michel van Bergen